Velkommen til en blogg om alt mulig i Gdansk

visitor counter

Blogg

Klikk på bildene for å se mer av innleggene.

 

For å få en full oversikt over tilstanden, er panoramarøntgen et viktig verktøy. Utstyret er koblet direkte til datamaskinen, for beregning i behandlingsplanen.

Sopot er badebyen på rivieraen. En fin liten by med milevis av strender. Mer info finner på på en annen side i bloggen.

Shopping

10.06.2020

Middels stort kjøpesenter som ligger ikke så langt fra busstasjonen og Hotel Szydlowski.

I løpet av tretten års krig ble Marienburgs slott bundet av den tyske orden til deres keiserlige soldater fra Böhmen. De solgte slottet i 1457 til kong Casimir IV i Polen i stedet for erstatning. Fra 1457 til 1772 var slottet et av Polens kongelige boliger. Polske konger bodde ofte i slottet, spesielt når de reiser til den nærliggende byen...

lle de 23 alterene i katedralen har stor historisk verdi. De er hovedsakelig barokk og Rococo, delvis laget av marmor. Ikonografien deres skildrer hovedprinsippene i kirken etter Trent. Maleriene i alteret og hovedskipet ble laget av de berømte kunstnerne fra 1600-tallet: Herman Han (1574-1628), Adolf Boy (1612-1680), Andrzej Stech (1635-1697) og...

Skal du til Gdansk, bør du ta en tur ut til Malbork. Tog fra Gdansk Glowny går flere ganger om dagen. Om historien til Slottet ser du i et annet innlegg i bloggen.

Oliwa er en forstad til Gdansk og ligger midt i mellom gamlebyen og Sopot. Katedralen der oppe med sin orgelkonsert bør du få med deg om du er i området.

Tur til Hel

05.06.2020

Buss transport på halvøya er realisert med bare én rute - tilfeldigvis er nummeret 666. Fordi navnet på dette stedet høres ut som det engelske ordet "helvete" er disse tilfeldighetene en grunn til mange vitser. Bredden varierer fra ca. 300 m nær Jurata, til 100 m på den smaleste delen og til over 3 km ved spissen. Siden halvøya ble...

Om Gdansk

04.06.2020

Gdansk regnes som en av Europas vakreste middelalderbyer med gamlebyen som det store trekkplasteret. Mesteparten av den gamle bydelen ble bygd opp igjen etter krigen, men må forholde seg til den gamle stilarten. De viktigste severdighetene i Gdansk er hovedsakelig fra gotikken, sengotikken og senrenesansen og befinner seg i Głowne Miasto.

Går du inn i hovedgaten gamlebyen fra elvesiden, ligger denne restauranten nesten på enden til høyre. Familierestaurant med både polsk og international mat. De har også menyer med norsk tekst. Pleier stort sett å ta en middag her i løpet av enn gruppetur. Kommer du fra torgsiden er den på venstre side.