Implantatbehandling

07.05.2020

Ved mangel av alle tenner i overkjeven er tannimplantater den beste løsningen. Du kan velge en fullbro som er festet til flere tannimplantater. En annen mulighet er en tannprotese som kan tas ut og som er festet ved hjelp til to eller flere tannimplantater. Tannprotesen er festet skikkelig i munnen og den kan samtidig fjernes veldig enkelt. Dette festes med et klikksystem, som gjør at du slipper noen form for proteselim eller andre festemidler som føles ubehagelig på smak. 

Alle implantatbehandlinger utføres smertefritt med lokalbedøvelse. I tilfelle utilstrekkelig beinmengde utføres det augmentasjon (benforsterkning og forbedring av dets kvalitet), splitting av processus alveolaris, løftig av bunnen av overkjevehulen (sinus lift). Til å utføre augmentasjon benytter vi oss i vår Klinikk kun biomaterialer fra anerkjente produsenter. Etter helingsperiode (5-6 måneder), utføres det proteserekonstruksjon (porselenkrone).

Når implantatene er satt, beregnes en grotid sammen med kjevebeinet på 5-6 måneder, før det kan settes på kroner eller bro. Dette for at belastningen er enorm når man biter sammen og implantatene må være en del av beinet for å takle presset. Å sette inn implantatet tar ca. 1 time og er 100% smertefritt. Normalt vil det ikke gi smertekomplikasjoner etter innsettingen, men vi gir det smertestillende tabletter, antibiotika, bakteriestimulerende tabletter og munnskyll. Grunnen til bakteriestimulerende tabletter er at antibiotika dreper også de gode bakteriene vi skal ha i kroppen og trenger derfor en tilførsel av disse.

Har du spørsmål om implantater elle emner rundt det er det bare å ta kontakt.

Klikk her for å gå tilbake til forside Blogg