Trikken

12.04.2020


Billett kjøper du enten på kiosker ved holdeplassene, i undergangene ( Merket med Bilety) De snakker såpass engelsk at de forstår ticket to the tram. Kjøp gjerne så du har til returen også.), automater på holdeplassen eller hos sjåføren. Sjåførene er ikke så glad i å ta imot penger, så prøv å unngå dette. Kjøper du billett ombord, bør du ha småpenger og så nærme billettprisen som mulig.

Skal du fra gamlebyen og til katedralen i Oliwa, bruker du trikk 6 eller 12. Skjermer i taket viser hvor du er. Fra holdeplassen går du mot parken og går inn på enden mot hovedveien. Følg stien gjennom parken og du kommer til katedralen.

 Trikken!  Det raskeste alternativet.

Avgang hvert 5. minutt. Trikken er et raskt fremkomstmiddel og de går stort sett hele kvelden. Bor du i gamlebyen og skal til kjøpesenteret Galleria Baltica, kan du ta trikk 6-9-12 og prisen er 3,80 zlt hvis du kjøper på trikken. Kjøper du på kioskene, er prisen 3,20 zlt. Skal du til Baltica er det spor nærmest deg og motsatt på returen. Når trikken bremser helt ned å går inn i en kraftig høyresving, ser du senteret på høyre side og du går av på første holdeplass. Klikk på bildet over for trikk og busstider.

Billetten må aktiveres på små oransje eller gule automater ombord, som du ser på bildet. I gdansk trenger du ikke sjekke rutetider, for du venter aldri mer enn 5 min. på en trikk. Husk å aktivere billetten, da det er ofte kontroller. Har du ikke billett eller den ikke er aktivert, får du en bot som må betales der og da på 131 PLN. Kontrollørene har med seg kortterminal.

Klikk her for å gå tilbake til forsiden Blogg

15% Rabatt på lux-case.no