Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Får veldig mange spørsmål om forskjellige ting og det er supert. Det er sikkert flere som lurer på det samme og her skal jeg prøve å oppklare en del misforståelser.

Motta vårt infobrev.  

Hva koster det å delta?Må jeg betale ekstra for å delta på gruppetur?

Våre tjenester er gratis for deg som deltaker. Du bestiller selv hotell og reise og vi er behjelpelig med å finne billigste alternativ. Du betaler også direkte til klinikkene. Middager og evt utflukter betales direkte av hver enkelt. Ingen betaling skjer via oss. Det er ingen formiddlingsgebyr eller andre former for gebyrer. Om du reiser ned alene eller med oss, er prisen den samme. På gruppetur er vi med på utfluktene og andre aktiviteter uten ekstra kostnad ut over det du selv måtte bruke. Ved å klikke på bildet ser du litt om reise og hotellbestilling.

Jeg skal til behandling i Gdansk. Hva skal jeg være oppmerksom på? 

Selv om du deltar på en gruppetur, er du selv ansvarlig for fly, hotell, få riktig dokumentasjon for Helfo dokumentasjon, hvilken behandling du velger og pris du aksepterer. Vi er på venterommet for hjelp, men vet ikke hva som har blitt avtalt, men vi er rådgivende, så spør om du har husket alt.For garantier, Helfo, pasients ansvar, vårt ansvar, tannleges ansvar osv.Klikk på bildet. 

Se hva folk har opplevd. 

Har hatt 3 turer til tannbehandling no, siste tur i juni og skal være ferdig da.Har båret, bedøvet, sydd, og skrudd i noko.... Men heilt fantastisk å ikke kjenne nokon smerte, verken før eller etterpå."Gapt" i 3 timer, ingen problem, men husk å be om pause, så ikke ryggen blir vond😄Gleder meg til juni og får sjå resultatet😄lykke til alle som reiser

Shopping

Selv om Gdansk er et shoppingeldorado, er det ikke alt som er like billig. På merkevarer sparer du tilsvarende momsen i Norge, men på deres egne merker som 4F, sko, kosmetikk, frisør, mat og drikke er det mye å hente. Mer om steder å shoppe får du ved å klikke på bildet.

Nytt eller gammelt utstyr?Tannklinikkene der nede bruker gammelt utstyr

Feil. De klinikkene vi bruker i Gdansk har den mest moderne utstyrsparken som er på markedet. 3D scanner, sprøyteløs bedøvelse, mikroskopkirurgi og labteknikere knyttet til klinikken. Du vil heller aldri få negativ feedback fra en polsk tannlege. Mye av dette utstyret får du ikke på de fleste norske klinikker, selv om en del har det.

Språkbarriere. Jeg er så dårlig i språk. Snakker tannlegene norsk?Nei .Tannlegene snakker ikke norsk, men er veldig bra på engelsk. Føler du at det blir vanskelig, er løsningen en gruppetur, da det er med norsk reiseleder som oversetter for deg. Den norske kontakten er med til klinikken og er der til behandlingen er ferdig.

Hvordan komme seg rundt i Gdansk?

Når det gjelder kollektivtrafikk, har mange noe å lære av Gdansk. Du venter skjelden lengre enn 5 minutter på en trikk. Prisen er 3,20 ztl. Du kjøper billetter på kiosker i undergangene, men husk å aktivere billetten i små orange bokser rett innenfor døren på trikken. Tar vi utgangspunkt i Scandic Hotell og jernbanestasjonen bruker du nærmeste spor hvis du skal til Galleria Baltica eller katedralen i Oliwa. Bruk trikk 6 eller 12 til Oliwa og 6, 9 eller 12. til Baltica. Til Sopot og Gdynia bruker du lokaltoget. Disse går stort sett hvert 15. minutt Billletter får du kjøpt ved enden av undergangen og disse aktiveres i små gule automater før du går opp på perongen. Disse går stort sett fra perong 1

Hvilke hoteller skal man velge?

På gruppeturer finner vi et hotell, men reiser du på egen hånd er det forskjellige bra alternativ. Skal du til klinikk Dentineo er hotellet som avbildet Villa Akme et bra og rimelig alternativ. Midt i mellom klinikkene og sentralt ved jernbanestasjonen har du Scandic og Mercure, I gamlebyen er det et utrolig bra hotell Holland House Residence og i nærhetn av klinikk Prodent er Smart Hotell eller Hotel Szydlowski bra alternativer. Klikk på bildet for mer info.

Etterbehandling i Norge.

Norske tannleger vil ikke behandle meg når jeg har vært i utlandet.

Feil. De aller fleste tannleger har ikke problemer med om du har vært i utlandet. Har ikke fått tilbakemelding på at dette har vært et stort problem. Mange norske tannleger har tatt utdannelsen sin i Polen og vet hva denne utdannelsen står for. Siste tilbakemeldingen jeg fikk var at tannlegen var veldig fornøyd med arbeidet gjort i Polen. Får du et slikt problem, så bytt tannlege. Man betaler blodpriser i Norge, så de skulle egentlig bare smile.

Jeg er ikke kjent i Gdansk. Er det vanskelig å finne frem?

Nei. Gdansk er en enkel by å finne frem i, da det meste turistmessig er konsentrert rundt gamlebyen. Klinikkene nåes enkelt med trikk, buss eller taxi. Er det kun tannbehandling du er ute etter, er det hotell nær klinikkene. Vi hjelper deg med dette. Ønsker du å bo i gamlebyen. sender vi deg detaljert rutebeskrivelse fra ditt hotell til klinikkene. Vi henter deg også på hotellet.            

Hvordan utføres de forskjellige behandlingene og hvor lenge må du være der? 

Tannlegene i Gdansk jobber på litt forskjellig måte i forhold til norske. Du får gjort utrolig mye på 2-3 dager, da det ikke er uvanlig å være på klinikken i 4 timer. Når det gjelder implantater, må de gro i ca. 6.mnd før de kan sette på krone. Skallfacetter får du raskt og proteser og bro kvalifiserer vanligvis for en ny tur for innsetting. Klikk på bildet å se litt mer om behandlinger. Å vurdere hva som må gjøres, er ikke enkelt før man har fått en utredning og det samme for lengden på behandlingen. Har du muligheten til å ta noen bilder, hjelper det mye på forhåndsinfo.

Ut å spise

Gdansk er full av gode restauranter. På våre gruppeturer holder vi oss til en liten knippe av disse som vi vet er bra. Noen ligger i gamlebyen og noen i den litt nyere delen. Hvilke vi bruker ser du ved å klikke på bildet.

Her er noen av papirene til vår klinikksjef Dr. Adam

HUSK!

Når du skal på tur til Gdansk, kan det være lurt å tenke på dette:

1) Selv om det er lite kriminalitet i Gdansk, kan det være lurt å unngå de mørkeste bakgatene, ikke legge opp til større diskusjoner med lokale på puben, oppsøke strippeklubber eller ha lommebok lett synlig på trikk eller buss.

2) Husk at passet ditt ikke må ha kortere utløpsdato enn 6 måneder. Da kan du bli stående fast. Sjekk dette i god tid før avreise.

3) Ta en siste sjekk på at passet er med.

4) Åpne regionsperren for Europa på bankkortet ditt.

5) Sjekke inn på nett før avreise med flyselskapet. Venter du til du er på flyplassen kan det bli dyrt.

6) Husk håndbagasje størrelsen hos Wizzair. 40x30x20 Ikke tenk at det går sikkert greit med noen centimeter for mye. Det gjør det ikke. Må du ha mer bagasje kan du oppgradere til Prioritert ombordstigning. Da kan du ha koffert på 55x40x23 + en PC veske eller lignende i tillegg.

7) På flyplassen står det alltid piratsjåfører å spør om du skal ha taxi. Ikke bruk de, da de registrerte står rett utenfor døren. Ikke gi inntrykk av at du er ukjent i byen, da det fort kan bli en del omveier. Har du spørsmål og severdigheter ol., så spør på hotellet. Du kan be om fastpris og normalt ligger turen inn til gamlebyen på rundt 70PLN

Ha en god tur til Gdansk.