Skal du på tur til Gdansk eller Sopot?

Taxi

tlf.  +48 608309499     mail.  83f.arek@gmail.com

Arek Faszczowy
Arek Faszczowy

Fra flyplassen til Gdansk-Sopot eller Gdynia. Her har du en sjåfør som kan fortelle hva du kan oppleve og hva du ser på turen inn til byen. Er det shoppingtur du er interessert i,  slår du bare på tråden og han er der på det tidspunktet du ønsker.

 +48 608309499
+48 608309499
Malbork Castle
Malbork Castle

Oliwa

Det berømte store Oliwa-orgelet ble designet og konstruert mellom årene 1763 og 1788 av Johann Wilhelm Wulff (bror Michael, en cisterciensermunk). Instrumentet inneholdt 83 registre (5100 rør). Orgelfronten var dekorert med Rococo-skulpturer og bevegelige engler som holdt klokker, trompeter, stjerner og soler. På den tiden var det det største orgelet i Europa og sannsynligvis også i hele verden. Opplev en orgelkonsert her.

Szymbark

Opp/ned huset er en interessant turistattraksjon i Szymbark Park. Resten av den omfattende parken er også historisk, lærerik og underholdende, sentrert rundt livet, kulturen og folket i den kashubiske regionen i Polen. Denne tilsynelatende lite kjente parken er omfattende og vel verdt et besøk. Foruten opp/ned huset, vil du se flere historiske bygninger, en gjenskapt bunker, et damplokomotiv i full størrelse, et bygg som huser den lengste treplanken i verden (brukt som bord) osv.


Etter å ha reist til Gdansk i mange år med pasienter, er tilbakemeldingen for de som bruker taxi i byen at de generelt er dårlig på språk. Da de fleste vi har med ikke snakker polsk, blir det gjerne at de vegrer seg til å ta taxi rundt.

Vi har inngått et samarbeid med Arek Faszczowy, som snakker norsk. Han har jobbet som taxisjåfør i Førde ( Sunnfjord ) i flere år, før han reiste hjem til Gdansk og startet for seg selv.

83f.arek@gmail.com
83f.arek@gmail.com

Gdansk har mye å tilby, men det krever bil på en del av de. En tur til den fantastiske borgen i Malbork er å anbefale. Det skeive huset i Szymbark, konsentrasjonsleiren i Stutthof, tur til Sopot, Orgelkonsert i Oliwa, strandtur til Brezno, dyreparken i Oliwa, outletsenteret osv. Avtal med Arek og han henter dere. 83f.arek@gmail.com

Malbork

Byen ble bygget rundt festningen Ordensburg Marienburg, som ble grunnlagt i 1274 på østbredden av elven Nogat av Teutoniske riddere. Både slottet og byen (navngitt Marienburg i tysk og Malborg eller Malbork på polsk) ble oppkalt etter deres skytshelgen, Jomfru Maria. Dette befestede slottet ble sete for den tyske orden og Europas største gotiske festning. 

Oliwa Katedral
Oliwa Katedral

Sopot

Sopot er en by med status i Powiat (fylke), i Pommerns Voivodeship og inntil 1999 var Sopot en del av Gdansk-provinsen. Det ligger mellom de større byene Gdańsk i sørøst og Gdynia i nordvest. De tre byene utgjør sammen storbyområdet Tri-City. Sopot er nabobyen til Gdansk og ligger idyllisk til ved Østersjøen. Nå lyser den opp som et billig feriested for oss nordmenn - noe særlig småbarnsfamiliene vet å sette pris på. Det er nemlig ikke langt mellom disse tre byene, noe som gir deg både badeferie, storbyfølelse, byferie og shopping i ett!


Szymbark
Szymbark

Her er mange attraksjoner utenom dette. Kontakt Arek og han kan gi deg tilbud og flere alternativ.

Send  ei melding til Arek enten det er fra flyplassen eller du vil på andre turer.