Skal du på tur til Gdansk eller Sopot?

Fly fra Norge

Oliwa

Det berømte store Oliwa-orgelet ble designet og konstruert mellom årene 1763 og 1788 av Johann Wilhelm Wulff (bror Michael, en cisterciensermunk). Instrumentet inneholdt 83 registre (5100 rør). Orgelfronten var dekorert med Rococo-skulpturer og bevegelige engler som holdt klokker, trompeter, stjerner og soler. På den tiden var det det største orgelet i Europa og sannsynligvis også i hele verden. Opplev en orgelkonsert her.

Szymbark

Opp/ned huset er en interessant turistattraksjon i Szymbark Park. Resten av den omfattende parken er også historisk, lærerik og underholdende, sentrert rundt livet, kulturen og folket i den kashubiske regionen i Polen. Denne tilsynelatende lite kjente parken er omfattende og vel verdt et besøk. Foruten opp/ned huset, vil du se flere historiske bygninger, en gjenskapt bunker, et damplokomotiv i full størrelse, et bygg som huser den lengste treplanken i verden (brukt som bord) osv.

Malbork

Byen ble bygget rundt festningen Ordensburg Marienburg, som ble grunnlagt i 1274 på østbredden av elven Nogat av Teutoniske riddere. Både slottet og byen (navngitt Marienburg i tysk og Malborg eller Malbork på polsk) ble oppkalt etter deres skytshelgen, Jomfru Maria. Dette befestede slottet ble sete for den tyske orden og Europas største gotiske festning. 

Oliwa Katedral
Oliwa Katedral

Sopot

Sopot er en by med status i Powiat (fylke), i Pommerns Voivodeship og inntil 1999 var Sopot en del av Gdansk-provinsen. Det ligger mellom de større byene Gdańsk i sørøst og Gdynia i nordvest. De tre byene utgjør sammen storbyområdet Tri-City. Sopot er nabobyen til Gdansk og ligger idyllisk til ved Østersjøen. Nå lyser den opp som et billig feriested for oss nordmenn - noe særlig småbarnsfamiliene vet å sette pris på. Det er nemlig ikke langt mellom disse tre byene, noe som gir deg både badeferie, storbyfølelse, byferie og shopping i ett!


Szymbark
Szymbark

Her er mange attraksjoner utenom dette. Kontakt Arek og han kan gi deg tilbud og flere alternativ.

Den rette plassen for din tittel

Det er her du kan begynne å skrive din tekst. Det er bare å klikke og sette i gang. Ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia.