Implantater

06.12.2023

Implantater

Implantat er et bra alternativ om man skulle mangle tenner.Implantat fungerer egentlig som en falsk tannrot, som brukes som bropilar for proteser, bro og kroner. Skrue som er laget av titan skrues inn i beinet og skal gro fast for å bli en del av beinet. Grotid før belastning er 4-6 mnd.

Å sette inn implantat er forholdsvis fort gjort og her beregnes ca. 1 time. Er det tann som skal trekkes, settes som regel implantatet inn på samme sted. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse og er smertefritt. Etter innsetting, må implantatet ha en grotid sammen med kjevebeinet på 4-6 mnd. avhengig av hvilken kjeve. Grunnen til denne perioden er at implantatet må få tid til å gro sammen med kjevebeinet før belastning. Du vil få en 10 dagers antibiotikakur etter behandlingen. Det skal ikke spises varm mat eller drikke første døgnet etter behandling

All on 6
All on 6
Implantat
Implantat
All on 4
All on 4

Bone craft

Ofte er det lite feste i kjevebeinet, spesielt om man har manglet tenner en stund. Da må det utføres beintransplantasjon ( bone craft )og mulig sinuslift. Hva dette er og hvordan ser du her.

Oppbygging av kjevebenet må ofte gjøres i overkjevens front-tanns-område for å få et tilfredsstillende kosmestisk sluttresultat. Det finnes ulike teknikker å gjøre dette på, og en kan bruke pasienten sitt eget ben eller en kan bruke kunstig ben. 

Inngrepet blir utført med lokalbedøvelse og det legges et snitt i tannkjøttet slik at man kommer til benet. Det blir laget en liten oval åpning i benet, og her plasseres et lite volum av benstruktur for å øke tykkelsen av kjevebenet. Dette kan gjøres i samme behandling som vi setter inn implantatene hvis det er tilrådelig, eller vi lar det gro i 4 -6 mnd før vi setter implantatene i en senere operasjon.

Sinuslift eller benoppbygging er en vanlig kirurgisk prosedyre hvor kirurgen legger ben til overkjeven i området ved kjevebihulen (sinus maxillaris). Dette er av og til nødvendig for at man skal oppnå tilstrekkelig høyde på kjevekammen til å sette inn tann-implantater med ønsket lengde for å erstatte jeksler i dette området. Dette med tanke på å sette inn bro, implantater til protese eller kroner. 

Hvorfor det er viktig å erstatte manglende tenner? Hvorfor er implantater det beste alternativet? Hvis en tann går tapt, begynner støttebeinet å trekke seg tilbake. På grunn av kreftene i bittet, flyttes nabotennene mot gapet og motsatt tann beveger seg også ut av beinuttaket. Dette skaper flere hull, tygge/gummebetennelse, matfeller og karies. Når flere tenner er tapt, kan flere deler av kjevebeinet trekke seg sammen og resultat kan bli at pasientens ansikt kan endre seg. Implantater er en god løsning på mange måter.-bevarer beinet,-stopper beinressorpsjon-overfører bitende krefter på den naturlige måten direkte til beinet. Derfor er det ingen grunn til å file ned nabotennene for å sette på bro.-er estetisk og langsiktig mulighet for erstatning av manglende tenner.

Ta kontakt for mer info. Tormod 975 82 788  tormod@tannbehandling.net

Eller bruk skjemaet under.