Klinikken ligger i sentrum av gamlebyen ca. 10 minutters gange til hovedgaten med neptunfontenen.

Vi er en topp moderne klinikk med 3 behandlingsrom, 5 tannleger og det nyeste av tannteknisk utstyr på markedet.

Vi flyttet inn i nye lokaler i februar 2021 etter å ha vokst ut av våre tidligere lokaler i den nyere delen av Gdansk.

Fra klinikken har du gangavstand til det meste  av hoteller og restauranter i en fantastisk by kun 2 timer fra Norge.

For deg som vurderer et tannlegebesøket til Gdansk, har vi laget en guide som viser deg hvordan en slik prosess fortoner seg om du ønsker å ta tannbehandling hos oss. 

Svar på noen av dine spørsmål.

Er det trygt?
Er det trygt?

Tannlegeutdannelsen i Gdansk er den samme som i Norge og en god del av norske tannleger har tatt sin utdannelse i Polen. Like trygt som i Norge.

Snakker de norsk?
Snakker de norsk?

Nei. På klinikken snakker de flytende engelsk, men bruk vår norske kontakt. Da får du den hjelpen du trenger.

Proteser
Proteser

Implantater blir også brukt som bropillarer til faste og klikkproteser. Disse er så bra laget i dag at det er nesten umulig å se at de ikke er ekte. Lages for hånd etter avstøpning.

Manglende tenner. Ikke så farlig?
Manglende tenner. Ikke så farlig?

Manglende tenner kan gjøre noe med ansiktsformen din. Implantater gjør at prosessen ikke starter. De blir dine nye tenner og fungerer som tannrot.

Garantier
Garantier

Det blir gitt samme garantier på produksjonsfeil som i Norge, men forskjellen er at du må ned til Gdansk for å få utført garantien.

CT Scanning
CT Scanning

Et fantastisk verktøy som forteller alle detaljer i over og underkjeve. Her kan lages modeller for best plassering av implantater og om det er nok beinsubstans til å feste disse.

implantater
implantater

Implantater er et bra alternativ til manglende tenner. Titan skrue festes i kjevebeinet og fungerer som tannrot. Brukes til krone eller bro

Helforefusjon
Helforefusjon

Selv om det kun er sykdomsrelaterte tilfeller som gir rett til refusjon, finnes det noen unntak. Du har teoretisk samme rettigheter i EU/EØS som i Norge.

overnatting
overnatting

Etter å ha reist til Gdansk i mange år, har vi etter hvert en del erfaring med forskjellige hoteller.

Digital sprøyteløs bedøvelse. Her brukes en pennlignende munnstykke med en bevegelig spiss, som bedøver kun det området det jobbes i og ikke hele munnen. Denne gjør at de brukes riktig mengde og behandlingen blir smertefri.

Implantatskrue
Implantatskrue

For kjevebeinet er en implantatskrue jevngodt med ei tannrot. Hindrer at beinet trekker seg sammen og ikke minst bittet er riktig.

Dette kan bli et resultat av manglende tenner over en tidsperiode. Ikke tenk at det ikke gjør skade å miste ei tann. Det kan bli verre enn du tror

Om du bruker vår norske kontakt eller kontakter oss direkte på engelsk, er prisen den samme. Norsk kontakt er en service til deg. 

1) Det første steget

Kontakt oss
Kontakt oss

Første steget på veien til å få smilet tilbake er å ta kontakt med oss med de spørsmålene du har.

Vår norske kontakt hjelper deg med svar på spørsmål om forskjellige behandlinger, pristilbud, tilstandsvurdering osv.

Bruk skjemaet nederst på siden eller ring oss om det er noe du lurer på. Kontakten ordner med time for deg.

Norsk kontakt Tormod Ustad tlf. 975 82 788


2) Reise til Gdansk

Din reise til Gdansk
Din reise til Gdansk

Bestill fly fra din nærmeste flyplass med direkteflight til Gdansk. Du bestiller selv, men vår norske kontakt er behjelpelig med å finne rimeligste reise for deg. Wizzair har direkteflighter fra Tromsø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandefjord og Gardemoen. Prisen varierer etter sesong og ukedager. 

3) Overnatting i Gdansk

Anbefalte hoteller
Anbefalte hoteller

Gdansk har mange bra hoteller, men det er lurt å bruke et av de hotellene eller leilighetene som ligger i nærheten av klinikken.

Her finner du hoteller og leiligheter i forskjellige prisklasser og vår norske kontakt har bodd på de hotellene vi anbefaler og har laget en oversikt.

Du bestiller selv overnatting, men vår kontakt er behjelpelig med å finne de rimeligste tilbudene på den datoen det passer for deg.

4) Ankomst Gdansk

Vi vil hjelpe deg med alt fra du lander og til avreise. Vår sjåfør henter deg på flyplassen og kjører til klinikken eller hotellet.

I ankomsthallen står vår representant med navneskilt og ønsker deg velkommen.

Vi bruker minibusser som på bildet og sjåføren er informert om hvor du skal og har du spørsmål om Gdansk eller omegn, er han den rette til å svare på det.

Retur til flyplassen avtaler du med Melania i resepsjonen, da det er forskjellige avgangstider og utsjekker fra hotellene.

5)Behandling i Gdansk

Følger du våre anbefalte overnattinger, har du en liten luftetur på 10 minutt til klinikken, noe som gjør godt før en behandling.

Alle våre ansatte snakker flytende engelsk og med egen norsk kontaktperson er du i trygge hender.

Damene på bildet er våre assistenter og resepsjon som sørger for at du har det bra gjennom behandlingen.

6) Ankomst klinikken

Ved ankomst fyller du ut noen skjema som omhandler allergier, sykdomshistorie eller medisiner som tannlegene skal ta hensyn til.

Deretter inn til panoramarøntgen, digitalfotografering av munnhulen og en gjennomgang med behandlende tannlege. I gjennomgangen, ser dere sammen på bildene og du får et forslag på behandlingsplan med pris. Når denne er godkjent av deg eller dere har blitt enig om en alternativ plan, starter gjerne behandlingen samme dag.

7) Priser

Våre priser

På litt større behandlinger er det mye å spare på behandling i Gdansk. I prislisten vår finner du i priser i Zloty.

Be om pristilbud

8) Behandlingen

Er det kroner, bro eller facetter som skal settes inn, regnes en produksjons og behandlingstid på 4-5 arbeidsdager. Det vil si at du kan reise ned på en søndag og hjem på fredag med et helt nytt smil.

Implantatskruer krever litt lengre tid, da de skal bli din nye tannrot og må få tid til å gro sammen med kjevebeinet. Beregnet tid fra de er satt inn til full belastning er 4-6 mnd. Etter grotiden kan det settes på krone eller bro. Mange opererer med at du får satt inn implantat og krone samme dag. Ikke gjør det. Behandlingen er dyr selv om du sparer mye på behandling i Gdansk, så ta deg tid til at ting får gro skikkelig før du belaster. Vi tilbyr ikke slik hasteinnsetting.

9) Hva er det å gjøre i Gdansk?

Det er mye å se i Gdansk og spesielt bør du besøke Mariakirken som er verdens største mursteinskirke. Solidaritetsmuseet er absolutt verdt et besøk, hvor du kan tilbringe timer med historie. Krigsmuseet gir deg historien om invasjonen i Polen og historien rundt det. Et fantastisk museum med filmer, fly tanks, våpen og historie. Katedralen i Oliwa med orgelkonserten er verdt et besøk. En fantastisk park rundt med dyreliv og små elver. Brzezno er Gdansk sin Riviera, hvor du finner milevis med strender, restauranter og små kiosker. Du kan gå eller sykle ut til Sopot.

10) Hjemreise

Dagen før hjemreise avtaler du med Magdalena i resepsjonen om tidspunkt for henting og hentested. Dette da det kan være sen avgang og utsjekk fra hotellet.

Husk å være på flyplass 2 timer før avgang om du har innsjekket bagasje. Reiser du kun med håndbagasje er det 1 time før avgang.

Det kan være lurt å ha litt god tid, da det kan være kø ut fra byen.

Vil du ha litt flere tips om avreise og tidspunkt, er vår kontakt behjelpelig med det spørsmål du har.

Garantier

Forsikring og garantier er ikke mulig i medisin eller odontologi, da det som regel er pasient sin feilbruk eller mangel på vedlikehold som er årsak. Ting kan imidlertid skje med materialsvakhet, som kommer frem etter forholdsvis kort tid. For din sikkerhet tilbyr vi imidlertid behandlingsgaranti på følgende:

  • Keramiske kroner, facetter, onlays og bro - 3 år
  • Kompositt rekonstruksjoner - 1 år
  • Endodontisk behandling - 1 år
  • Implantat - 3 år
  • Avtagbare proteser - 1 år
  • Midlertidige kroner/facetter og bro - Ingen garanti

Midlertidige kroner/facetter og bro er bare midlertidige og gir ingen garanti.

Tilstander:

  • Pasienten må følge klinikkens vedlikeholdsplan og ha rensing og kontroll min. Hver 6. måned eller etter avtale.
  • Skade fra ulykker, traumer eller uforsiktig bruk, dekkes ikke av garantien.

Siste innlegg i vår blogg

Skallfacetter

12.03.2024

Hva er skallfacetter og hvordan utføres behandlingen?

Hvorfor foretrekker tannlegen implantater i stedet for å bruke eksisterende tenner som feste til bro eller krone? Dette er for at du skal få en forståelse for hvordan tannlegen tenker og hvorfor ting blir gjort.

Begrepet tannimplantater kan være litt forvirrende og jeg får mye spørsmål om det. Implantatet er en titanskrue som fungerer som tannrot og ankerfeste for evt. bro, protese eller krone. Skruen har gjenger på utsiden og innsiden og blir skrudd inn i kjevebeinet. Etter en grotid på 4-6 mnd. er det klart for belastning med protese, bro eller krone....

Er det trygt

08.01.2024

Får ofte spørsmål om det er trygt å ta tannbehandling i Gdansk og om tannlegene er like bra som i Norge. Det er ingen forskjell på utdannelsen, men hyppigheten av videreutdannelse, utstyr på klinikken og pasientholdning utgjør en forskjell. Vår klinikk bruker selvfølgelig panoramarøntgen, CT scanning, digital bedøvelse og du blir behandlet med...

Syk i utlandet

07.01.2024

Skal du på ferie i utlandet? Da er det nyttig å vite litt om dine helserettigheter som turist.

Å komme til et nytt sted og spesielt tannbehandling kan være et stort skritt for mange, men hva skjer?

Rotbehandling

03.01.2024

Tann som har blitt utsatt for slag, sterk slitasje eller store kariesangrep må muligens rotfylles. En død eller døende nerve må fjernes fra sitt hulrom og erstattes av et fyllingsmateriale. Formålet med en rotfylling er å lage en bakterietett forsegling så bakterier ikke flytter seg fra munnhulen, videre via røttene og inn i kjevebenet. Hvis det...

Alle våre tannleger snakker flytende engelsk, men for mange kan språket være en barriere. Som norsk pasientkoordinator hjelper jeg deg med alt fra spørsmål om forskjellige behandlinger før du reiser ned for sjekk eller behandling.

Periodontitt

14.12.2023

Over halvparten av oss bærer på sykdom i tannkjøttet, uten å ane det. Det kan føre til tap av tenner og i verste fall alvorlig sykdom.

Proteser

08.12.2023

Det finnes i dag mange forskjellige protesealternativ, så det gamle gebisset er ikke så vanlig lengre.

Implantater

06.12.2023

Implantat er et bra alternativ om man skulle mangle tenner.Implantat fungerer egentlig som en falsk tannrot, som brukes som bropilar for proteser, bro og kroner. Skrue som er laget av titan skrues inn i beinet og skal gro fast for å bli en del av beinet. Grotid før belastning er 4-6 mnd.

Kontakt oss om du har spørsmål

Tannbehandling Gdansk

5440 Mosterhamn

(+47) 975 82 788

ustadtormod@gmail.com

NB! Har du ikke fått svar på mail, så sjekk søppelpost ( spam ). Det hender det havner der.