Brzezno

Brzezno Gdansk

Det er to overvåkede badestrender i Gdańsk:

Disse finner du i Stogi og i Brzezno. Andre strender ligger i distriktene Jelitkowo og Sobieszewo. Det er noen stasjonære vannsklier tilgjengelig på strendene i Gdańsk: to på stranden i Stogi, en i Jelitkowo og en i Brzezno. Det er også noen oppblåste vannsklier, beregnet på de yngste strandelskere. Tilhengerne av aktiv rekreasjon kan glede seg over volleyball- og fotballbaner og en gang- og sykkelrute som går langs sjøkysten, fra Brzezno til Jelitkowo. Du finner også et bredt utvalg av cateringfasiliteter ved strendene eller i nærheten.

Fra Brzezno kan du gå eller sykle på stier og sykkelveier til Sopot. Langs strandpromenaden finnes et bra utvalg av kiosker og restauranter. En del av de bedre hotellene i Gdansk finner du også langs denne ruten.

En av attraksjonene ved den polske kysten er den 130 meter store moloen i Gdańsk-Brzezno - et populært sted å nyte roen ajøen gir, både for innbyggerne i Gdańsk og for turister. Det anslås at på topp av sesongen blir stranden nær Brzezno besøkt av 50 tusen mennesker om dagen! I Rangeringen av polske strender som ble utarbeidet av "Polityka" ukentlig i 2003, mottok to badsteder i Gdańsk (Brzezno og Stogi) topp karakter.