Malbork

Er du i Gdansk og vil oppleve litt historie, er en tur til Malbork å anbefale. Det går ofte tog ut og beregner du 45 til 60 minutt er du der. Toget går fra Gdansk Glowny, som ligger rett over gaten fra Scandic hotell. Bruker du bil og ikke er kjent bør du bruke GPS og ikke skiltingen. når du kjører tilbake fra Malbork. Det er skiltet til Gdansk, men det er uendelig med veiarbeid, småsteder og 60 soner. korteste vei med GPS går raskt, da store deler er motorvei med 110 sone.

Borgen har mange interessante deler, hvor du får se hvordan de levde der på godt og vondt, kafeer, museum med våpen, Rav og mye mer. Nederst ser du bilder jeg tok sist jeg var der.

Fra 1457 til 1772 var slottet et av Polens kongelige boliger. Polske konger bodde ofte i slottet, spesielt når de reiser til den nærliggende byen Gdańsk. Fra 1568 ble slottet også plassert i det polske admiralitetet (Komisja Morska) og i 1584 ble et av de polske kongelige mynterne etablert her.

Under kontinuerlig konstruksjon i nesten 230 år er slottkomplekset faktisk tre slott kombinert i ett. Et klassisk eksempel på en middelaldersk festning, det er verdens største mursteinslott og en av de mest imponerende i sitt slag i Europa. Slottet var i ferd med å bli restaurert av tyskerne da andre verdenskrig brøt ut. Under krigen ble slottet over 50% ødelagt. Restaurering har vært pågående siden krigen. Slottet og dets museum er oppført som en av UNESCOs verdensarvsteder.