Reise med Wizzair

Gode råd om du skal reise med Wizzair

Jeg bruker dette selskapet ofte i jobb og har erfaring med hvordan systemet fungerer og vil gi noen tips om dette. Om Wizzair. Selskapet har en av Europas yngste flåte og opererer utelukkende Airbus. Selskapet har en ordre på 110 nye A320neo fly. De er i dag det 3. største lavprisselskapet i Europa og har hjemmebase i Ungarn med landnummer HA på flyene

Å reise med dette selskapet er ikke verre enn å reise med andre selskap, men en del ting bør du være oppmerksom på hvis ikke reisen skal bli dyr. For at de skal kunne fly for kr. 99.- er de selvfølgelig avhengig av inntekter fra andre steder. Dette får de fra utvidet bagasje, innsjekk på flyplass, prioritert boarding, salg ombord, medlemskap osv.

Håndbagasje inkludert i billetten din må ikke være større enn 40 x 30 x 20 cm maks 10 kg.

Ikke tenk at din koffert er 2-3 cm for stor, for de sjekker på flyplassen. Hvis du har for stor koffert får du et gebyr som varierer fra land til land, men dette er lite lønnsomt, så sjekk størrelsen før du reiser. Du må ta kofferten/vesken i denne hvis de er i tvil. Den må ha plass under setet foran.

Mot et pristillegg kan du oppgradere til Priority , noe som gir fordelen med å få med mere bagasje. Tillegget varierer ut fra hvor nært du er avgangstiden. Når du bestiller billett, haker du av om det er basis, Priority eller innsjekket bagasje du ønsker. Du kan forandre dette i ettertid.

  • WIZZ Priority-passasjerer er de eneste som kan ta med seg en ekstra håndbagasje med en maksstørrelse på 55 x 40 x 23 cm, i tillegg til den kostnadsfrie håndbagasjen (maks. 40 x 30 x 20 cm), inn i kabinen.
  • Prioritert ombordstigning gir deg forrang når du går om bord i flyet - du vil også bli kalt frem først for ombordstigning. Under ombordstigning med buss plasseres du i et prioritetsområde foran i bussen. Døren i din del av bussen åpnes først, slik at du får gå først om bord i flyet.

Prioritert innsjekking har en egen innsjekkingsskranke, slik at du raskt og enkelt kan levere inn bagasjen.

INNSJEKKET BAGASJE

Størrelse og vekt 

Den innsjekkede bagasjen kan ikke være større enn:

Bredde: 149 cm Høyde: 119 cm Lengde: 171 cm

Typer innsjekket bagasje:

Innsjekket bagasje på 10 kgI

nnsjekket bagasje på 20 kg

Innsjekket bagasje på 32 kg

Du kan sjekke inn opptil seks kolli innsjekket bagasje. Wizz Air introduserer en ny type innsjekket bagasje med en vektgrense på 10 kg, i tillegg til de eksisterende alternativene på 20 og 32 kg. Du kan sjekke inn maksimalt 1 kolli på 10 kg, 6 kolli på 20 kg eller 6 kolli på 32 kg. Andre kombinasjoner av innsjekket bagasje kan ikke kjøpes på Internett.

Hvis du velger å kjøpe deg setereservasjon, kan du sjekke inn umiddelbart på nett. ( Du kan forandre bagasje selv om du har sjekket inn ) Om du ikke ønsker å reservere seter, får du tildelt sete når du sjekker inn, men du får ikke sjekke inn før tidligst 48 timer før avgang. Er dere flere i reisefølge og ønsker å sitte sammen, er det lurt å reservere seter ellers blir dere spredt ut over flyet. Ønsker du en billig flyreise, reiser du med kun håndbagasje, ikke reservere sete og ikke har behov for å gå ombord først.

Innsjekk

48 timer før avreise kan du sjekke inn og det må gjøres på nett. Venter du til du kommer på flyplassen, må du betale et gebyr Når du sjekker inn, kan du enten laste ned billetten som HTML fil til din PC eller du kan laste ned til din telefon. Det enkleste er faktisk å skrive ut billetten så du har den på papir i tillegg til at du har den på telefonen. Det er typisk at når du skal vise billetten, er du tom for batteri eller at noe har skjedd og du må starte telefonen på nytt. Da er det greit med papirutgaven. Tro meg. Jeg har prøvd det.

Når du bestiller for første gang, så bruk litt tid på bestillingen og er du i tvil om hva du har bestilt eller ikke bestilt av tillegg, oppdateres prisene til venstre på bestillingen din, så du har kontroll.

Ha en fin tur med et selskap jeg absolutt kan anbefale. klikk på bildet under, så går du direkte til Wizzair sin hjemmeside