counter
Gdansk
Gdansk

Gdańsk er også kjent under sitt tyske navn Danzig. Byen er Polens sjette største og er hovedstad i det pommerske voivodskap og Gdańsk erkebispedømme. Byen har distriktsnivå status. Denne mannen startet reformen av det nye Polen. Er du i Gdansk, så ta et besøk på Solidaritetsmuseet. 

Overnatting.

Gansk har som andre storbyer et rikt utvalg av overnattingssteder. Her finner du alt fra leiligheter privat og organisert til store hoteller. Er du ikke kjent i byen, kan det lett bli et virvar av steder å velge mellom.

Her har vi lagt inn noen steder vi bruker i jobbsammenheng i Gdansk og kan anbefale.

Gdansk, Sopot og flyplassen akkurat nå

Flyplassen

Flyplassen i Gdansk er under stadig ombygging for å klare å ta unna trafikken. Byen har de senere årene blitt en turistmagnet, med direkteflygninger fra hele Europa. Bare i Norge er det direkteflygninger fra Tromsø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Haugesund, Oslo Torp og Oslo Gardemoen med Wizzair. Norwegian har direkte fra Bergen og Oslo Gardemoen og Ryanair flyr fra Oslo Torp.

Flyplassen ligger ca. 20 minutt med bil fra byen og vanlig Taxi pris ligger på rundt 80PLN. Alle drosjer har takstameter. 

Flytoget går ofte, men du må bytte tog ved kjøpesenteret Baltica. Billett kjøper du i første vognen og den gjelder om du bytter tog inn til sentrum. Pris 5.50PLN

Reise lokalt i og til Gdansk

Fly direkte til Gdansk fra Tromsø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandefjord og Gardemoen. Sjekk tips om Wizz Air under, så slipper du noen overraskelser.

Wizz Air har en ordre hos Airbus på 110 A321neo-fly med ny teknologi og avanserte systemer og motorer som ytterligere vil redusere Wizz Airs bransjeledende lave kostnadsbase samt selskapets karbonutslipp. Alle de nye flyene er utstyrt med «haifinner» på vingetippene.

Hva å se og gjøre i Gdansk

Borgen ligger nord i Polen, sør for Gdansk, i Malbork  på østbredden av Nogat-elven, og er et bygget på 1280-tallet. Etter flere utvidelser i løpet av det 14. og 15. århundret, fremstår borgen i dag som verdens største mursteinsslott. Som følge av Polens tre delinger ble slottet systematisk dekonstruert og deformert av prøyssiske tropper, og ble fredet først i 1804. Gjenoppbyggingsarbeidet begynte i 1817, og fortsatte frem til 1945, da store deler av slottet igjen ble ødelagt som følge av krigføring. Fargeforskjellene på mursteinen viser gjenoppbyggingen etter krigen.

Krigsmuseet

Oliwa park og katedral

Malbork

Sopot

Aktiviteter med guide
Tannbehandling Gdansk

Vi er en topp moderne klinikk i sentrum av Gdansk. Vi flyttet inn til gamlebyen fra vår tidligere klinikk som lå ved outlet senteret litt utenfor byen i februar 2021. Klinikken er drevet av Dr. Adam Bielawski som er utdannet ved Universitetet i Gdansk og har spesialisering på avansert implantatkirurgi fra USA og Frankfurt. Vi tar alle former for behandling og har samarbeidende tannlab. med teknikere i Gdansk. Dette gjør at det blir rimeligere for deg som pasient og gir en raskere tilpasning. 

Gdansk og områdene rundt

Gdański Park Oliwski er et sted som kombinerer en rekke attraksjoner, blant annet alle, uansett alder eller interesser, vil finne noe for seg selv. Området på 11,3 ha er en ekte oase av fred, et sted fullt av grøntområder, hvor historien er sammenflettet med modernitet. Det viktigste punktet på kartet over Oliwa Park er trolig Palm House. Ligger øst for klosterpalasset, er det en oase av eksotisme i sentrum av byen. Vandre mellom palmer, kan du glemme kjas og mas i byen for et øyeblikk og flytte til eksotiske hjørner av verden.

Shopping

Forum Gdansk

Er det nyeste av kjøpesentrene i Gdansk og ble åpnet i 2018. Tidligere var det Galeria Bałtycka og Riviera som var trekkplasteret men nå har vi fått et flott senter i hjertet av Gdańsk! Senteret har cirka 170 butikker, 31 spisesteder, 2 lekeplasser og kino med 9 saler som gjør at du kan tilbringe flere dager her.

Senteret ligger ved det store torget ved inngangen til gamlebyen, sentralt ved buss og trikk.

Lag din egen gratis hjemmeside 

Du kan velge mellom flere hundre maler, som passer din bedrift. 

En nettside er informasjonskanalen til din bedrift eller hobby og du lager din egen hjemmeside på noen få timer og grunnpakken er gratis. Ut fra denne, bygger du ditt eget verktøy alt etter hvor avansert du ønsker siden. Ved oppstart velger du norsk oppsett og bruken er utrolig enkel.