Periodontitt

14.12.2023

Over halvparten av oss bærer på sykdom i tannkjøttet, uten å ane det. Det kan føre til tap av tenner og i verste fall alvorlig sykdom.

Særlig rammes godt voksne og eldre av tannkjøttproblemer som periodontitt. Dette kan være vanskelig å oppdage, og mange er rammet uten å være klar over det. De senere årene har forskning vist at betennelsestilstander i tannkjøttet kan ha sammenheng med revmatiske lidelser, hjerte- og karsykdom, kreft og Alzheimers. 

Tannskyller

Vanligvis ser du de alvorlige symptomene på periodontitt først i sluttfasen. Dette vises som regel i form av hevelse, verking og løse tenner. Sykdommen skyldes en betennelse i vevet rundt tennene og rothinnen. Periodontitt er den viktigste årsaken til tanntap etter passerte 40-45 år. Årsaken til periodontitt skyldes bakteriebelegg men kan også ha genetiske årsaker. Med tannskyller hvor du tilsetter litt munnskyll som inneholder klorhexidin sammen med vannet i spyleren, kan du stoppe utviklingen, men det må ikke bli i stedet for behandlingen din tannlege gir. Tannskyller kommer til der andre ting ikke når.

Anbefalt av våre tannleger i Gdansk

Med munnskyller for tennene kan du enkelt ta kontroll over munnhelsen din! Gjennom vannstrålens justerbare styrke kan du effektivt fjerne plakk og bakterier mellom tenner, tannkjøtt, regulering, implantater og andre rekonstruksjoner i munnen. Kommer til der tanntråden ikke når. Enkel, effektiv og skånsom rengjøring av tenner og tannkjøttet. Perfekt om du har tannregulering og sliter med børsting. Ødelegger ikke emaljen eller skader tannkjøtt. Er du i Gdansk får du kjøpt disse hos klinikken eller hos Rossmann. Vil du bestille på nett? Klikk på bildene.

Eksempel. Denne munnskylleren bruker en kraftig vannstråle til å skylle bort matrester og bakterier fra tennene dine. Den kraftfulle strålen og trådløs bruk sikrer at den er et hendig apparat for rengjøring mellom tennene. Munnskylleren har en vanntank med en kapasitet på 130 ml som er enkel å fylle på. Vannstrømteknologien blander vannet med luftbobler for høyere effektivitet. Du kan velge mellom to Air In-moduser, vanlig og skånsom, avhengig av hvor sensitive tenner og tannkjøtt du har.

Rengjøring med vannstråle. Bruk munnskylleren for å bli kvitt alle uønskede matrester og bakterier. Du kan også bruke Air In-vannstrålen for å stimulere tannkjøttet og rengjør mellom tennene. Den kraftfulle vannstrålen bruker trykk på ca. 590 kPa og blir effektivt kvitt matrester og bakterier, rengjør mellom tennene og til og med området rundt tannbroene. Skånsom mot tannkjøttet. Du kan bruke Air In Soft-modusen for å skånsomt rengjøre områdene rundt tannkjøttet.